In de herfst of winter naar buiten met je baby…?

in de herfst of winter naar buiten met je baby

Hoe kleedt je je baby als je naar buiten wil in de herfst of winter….

De tijd van de koudere maanden is aangebroken. Hopelijk wacht ons een mooie herfst waarin we met onze kinderen heerlijke boswandelingen kunnen maken en kunnen genieten van de mooie herfstkleuren. Daarna hopen we natuurlijk allemaal op heerlijke winterse dagen met misschien wel rondvliegende sneeuwballen en schaatsen onder de voeten.

Kunt u hier ook zo van genieten? Of denkt u nu, hoe moet dat nou met mijn (pasgeboren) kind? Leuk die herfst en winter, maar wat trek ik mijn baby aan als we naar buiten gaan? Straks heeft hij last van koude handen en voeten. En die kleintjes kunnen dat zo lastig aangeven.

Handige tip:

Kleed je baby in lagen. Trek dezelfde lagen aan als jezelf, plus 1 extra laag. Dat is voldoende.

Onderste laag: romper / hemdje

2e  laag: een truitje en een broekje of een boxpakje

3e laag: jasje

En 1 extra laag: dekentje, slaapzak of kinderwagenzak.

Mocht je je baby in de draagzak willen is de draagzak de extra laag, bovendien profiteert je baby ook nog van jouw eigen lichaamswarmte.

 

Extra tip: gebruik natuurlijk stoffen. Geen synthetische stoffen maar katoen en met wol houdt je baby nog beter de warmte vast.

 

Hoe weet ik of mijn baby het warm genoeg heeft?

Voel regelmatig in het nekje van de baby, voelt het lekker behaaglijk aan dan is het perfect. Voelt het koud aan? Voeg dan een extra laagje toe. Maar voelt het in het plakkerig warm aan dan haal je juist een laagje weg.

 

Babyhuidje in de winter:

Bescherm het babyhuidje in de winter tegen uitdroging. Door de wisseling van het warme binnen zijn en het koude eventuele gure weer buiten, droogt het huidje snel uit.

Verzorg het huidje dan met vette crème bijvoorbeeld van Petit&Jolie. Deze crème is een voedende en hydraterende crème speciaal voor de tere (baby)huid. De crème biedt extra verzorging en bescherming door de unieke samenstelling van o.a. biologisch geteelde shea butter en amandelolie. Vette Crème is zeer geschikt voor baby’s met een droge of gevoelige huid en is zowel voor het gezicht als voor het lichaam te gebruiken.

 

Handige cadeautjes voor een winter baby:

Heeft u al eens gedacht aan heerlijke, warme slofjes? Er zijn hele mooie slofjes, gemaakt van echt leer, volledig gevoerd met schapenwol, dus ideaal om koude voetjes te voorkomen.

En voor de kinderen die al gaan stappen zijn er hele mooie, warme schoentjes. Deze zitten net zo fijn als de slofjes, alleen hebben ze een harde zool, waardoor uitglijden tot het verleden behoort.

Fijn toch, zo’n blij gezichtje bij uw (klein)kind, omdat het heerlijk warme voeten heeft?!

En voor de handjes zijn er ook nog van hetzelfde materiaal heerlijke wantjes. Door de warme voering van de wantjes zijn koude handjes ook verleden tijd. En dat is heerlijk genieten van de mooie herfstdagen en een heerlijke koude winter.

Hoe leuk is het om ouders en kind blij te maken met zo’n heerlijk warm cadeau.

babyslofjes nappa leer sand

Wij wensen u een gezellige warme tijd met elkaar en vooral veel buiten plezier!

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Selecteer een Afleverpunt