Hoe maak je het badritueel voor je kindje fijn en relaxed?

Lekker badderen, badritueel

Hoe fijn is het als je kind ontspant in bad en er lekker van kan genieten? Dat wil toch iedere ouder. Des te frustrerend is het als het bad ritueel een dagelijkse strijd is. Dat hoeft absoluut niet! Wij hebben een aantal tips die u bij het bad ritueel van uw kind kunnen helpen.

Badspeelgoed

Heeft u al eens bad speelgoed gebruikt? Dit zorgt voor een leuke afleiding voor uw kind. Of denkt u nu, leuk dat speelgoed, maar dat geeft alleen maar schimmel? Dat snappen wij heel goed. Misschien kunt u eens kijken of een speeltje van Oli & Carol bijvoorbeeld een bijt- en badeend of een leuk origami bootje u bevalt. Van BamBam is er ook een leuke badeend met mooie kroon verkrijgbaar. Erg leuk voor uw kind om in bad mee te spelen. Deze producten hebben geen gaatje aan de onderkant waardoor er geen water achter blijft en er dus geen schimmel kan ontstaan. Tegenwoordig zijn er ook leuke dierenspeeltjes van 100% natural rubber te verkrijgen. Deze kunnen ook heel goed in bad gebruikt worden. En als u die speeltjes alleen gebruikt tijdens het badderen, heeft uw kind altijd iets om naar uit te kijken.

Haren wassen

Haren wassen is iets wat jonge kinderen als niet prettig ervaren. Toch is het iets wat wel gedaan moet worden. Al eens gekeken naar een milde kindershampoo die niet prikt in de ogen? Naïf heeft daarover nagedacht en een fijne milde shampoo in het assortiment. Maar ondanks dat u een milde shampoo gebruikt die niet in de ogen prikt, kan uw kind het heel vervelend vinden dat het shampoo in de ogen krijgt. U kunt dan naast een milde shampoo bijvoorbeeld ook een washandje of ander doekje voor de ogen van uw kindje houden.

Relaxen, neem de tijd

Wat vooral heel belangrijk is dat u de tijd neemt voor het badderen. U wilt immers dat uw kind ervan geniet en ontspant, om daarna lekker te kunnen slapen. Tijdens het badderen kunt u ook een bathfoam of de Bathbombs (heerlijke bruistabletten) gebruiken of na het badderen uw kind insmeren met een bodylotion. Deze producten kunt u tevens in het Naïf assortiment vinden. Alle producten van Naïf zijn zonder chemische middelen gemaakt.

Als uw kind dan lekker ontspannen in bad is geweest, afgedroogd met een lekkere zachte badcape en ingesmeerd is met een lekkere bodylotion, dan kan het lekker gaan slapen met zijn/haar favoriete knuffel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Select a Pickup Point