Kraamvisite tips

kraamvisite tips

Waar moet ik rekening mee houden als ik op kraamvisite wil gaan?

Na negen maanden wachten is eindelijk de kleine er. De ouders willen hem/haar graag aan iedereen laten zien. En jij als familie, vriend, collega, buren, wil heel graag de kleine bewonderen en op kraamvisite komen. Maar een nieuwe baby is een grote verandering in het leven van de kersverse ouders. Het is goed om daar rekening mee te houden.

Hier onder een aantal tips die handig kunnen zijn voordat je op visite komt.

Maak een afspraak

Ga nooit zomaar bij de kersverse ouders op bezoek. Het liefst wil iedereen zo snel mogelijk het nieuwe wonder komen bekijken. Sommige ouders voelen zich niet fijn hierbij. Bezoek ze niet ‘s morgens vroeg. Tussen twaalf en drie uur en na negen uur ‘s avonds. Stuur even een appje, bel even en maak dan een afspraak. Zo hebben ze de tijd voor je en weet je dat je welkom bent.

Niet te lang blijven

Hoe leuk is het om heerlijk op visite te gaan, gezellig te kletsen en iets te drinken. Maar een ongeschreven regel is dat een kraambezoek maximaal een uur duurt. De bezoekjes kosten voor de ouders veel energie en deze hebben ze de eerste weken hard nodig.

De baby       

Hoe graag je de kleine even vast wilt houden, pak hem/haar nooit zomaar op zonder te vragen. Sommige ouders vinden dit erg vervelend. Wacht even af of de ouders het aan je vragen. Zo niet dan komt het misschien bij een volgende afspraak wel. En kan je dan lekker met de kleine knuffelen.

Wordt het je aangeboden om de baby vast te houden, was dan eerst je handen. Een pasgeboren baby heeft nog weinig weerstand en nog erg kwetsbaar.

Iets voor de ouders doen

Wil je graag iets voor de ouders doen, maak bijvoorbeeld eten voor hun klaar. Zo hoeven ze dit ‘s avonds alleen maar op te warmen en scheelt hun weer veel tijd. Ga zelf niet mee eten. Gun hun het moment samen als gezin op deze momenten in alle drukte. Of biedt bijvoorbeeld aan om een kleine boodschap voor ze te willen doen, daar kun je ze een groot plezier mee doen en kost jou nauwelijks moeite.

Ziek zijn   

Als je zelf niet top fit bent, zeg dan je afspraak af. De kleine is nog erg kwetsbaar en heeft nog weinig weerstand. Heb je een koortslip kom dan helemaal niet. Dit is erg gevaarlijk voor de baby.

Kraamcadeaus     

Vraag aan de ouders, wat ze graag willen. Zo kom je niet met dubbele cadeaus aan of cadeautjes die achter in de kast blijven liggen. Vraag bijvoorbeeld wat ze nog nodig hebben van de babyuitzet lijst. (bijvoorbeeld; een rompertje, slabber of een paar sokjes. Wil je graag wel een origineel en een cadeau als verassing geven, dan zijn kraamboxen of manden gevuld met leuke babycadeau’s erg geschikt of wat dacht je van een knuffel met naam? Eventueel kun je ook iets kleins voor broertjes of zusjes meenemen.

TIP

Als laatste, een kraamvrouw wil heel graag haar verhaal vertellen. Over de bevalling, de eerste dagen/ weken met de kleine. Eigenlijk alles wat er gebeurd is in deze periode. Probeer een luisterend oor te hebben en ga niet over je eigen bevallingen en kraamperiode het hebben.

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Selecteer een Afleverpunt