Plastic vrij leven met kinderen

baby natuur plastic vrij

Je geeft je kind graag een goede start mee en als het kan ook een beetje liefde voor Moeder Natuur. Een 100% plastic vrij leven met kids Met deze tips trap je ‘m in ieder geval alvast goed af.

Plasticvrij speelgoed 

Houten speelgoed is bijna onverslijtbaar en gaat voor generaties mee. We durven te wedden dat oma nog een houten poppenhuis op zolder heeft staan! Dat belandt natuurlijk niet zo snel in de prullenbak. En we weten allemaal hoe vaak kids iets in hun mond stoppen, dus dan liever een houten exemplaar dan een plastic versie. Ook vind je tegenwoordig speelgoed, dat wordt gemaakt van gerecyclede materialen. Of van duurzame stoffen als katoen of linnen. Opties zat.

Extra speelgoedtip is de speelotheek , het is leuk voor je kind want je kan steeds wat anders kiezen om mee te spelen en ook helpen we hiermee het milieu mee.

Wasbare luiers

Dat luierafval voor een enorme afvalberg zorgen, zal niemand verbazen. Zo’n 1400 kg per kind! Wasbare luiers zijn wat dat betreft een veel betere keuze. Deze zijn gemaakt van bamboe, katoen, hennep of synthetische materialen. Ze zien er te gek uit, zitten lekkerder en is stukken beter voor het milieu. Denk je nu oh jee, old skool met veiligheidsspeldjes aan de slag? Nee hoor, het gaat heel gemakkelijk met drukknoopjes.

Plasticvrije billendoekjes

Je gebruikt er nogal wat, die billendoekjes. Wist je dat de meeste doekjes worden gemaakt van plastic garen? 1 pakje wipes staat ongeveer gelijk aan de hoeveelheid plastic van 2 PET flessen. Omdat je ze toch graag gemakkelijk bij de hand wilt hebben, bestaan er gelukkig plasticvrije wegwerp alternatieven, zoals de plasticvrije billendoekjes van Naïf gemaakt van eucalyptusvezels.

Baby verzorgingsproducten zonder microplastics

Ja, wel zo fijn toch, je kind een onbezorgde start meegeven? In veel verzorgingsproducten worden microplastics toegevoegd voor de structuur en elasticiteit van een product. Geen fijn idee als je kindje per ongeluk wat badwater inslikt. Ook geen fijn idee dat dit op de huid komt. Laat staan alles wat door het doucheputje verdwijnt. Dingen waar we niet over na willen denken als we lekker aan het badderen of smeren zijn. Bijvoorbeeld  de producten van Naïf zijn plasticvrij .

 

Rubberen speen 

Een speen wordt vaak gemaakt van siliconen of latex (natuurrubber). Een siliconen speen is transparant en een natuur rubberen speen vaak wat gelig. Wij hebben een Pop &go speen De speen is gemaakt van 100% silicone zonder PVC, BPA, Latex of phthalaten Dat maakt de fopspeen heel sterk en er is geen kans op allergie. Door het slimme en mooie design is het makkelijk om de speen te “poppen” met een hoesje er om heen. Maar tegelijk is dit voor een kindje niet makkelijk zelf te doen. Geen zorgen dus als je kindje lekker aan het sabbelen is, de speen behoudt zijn vorm. De fopspeen kan in de vaatwasser!

Doordat je het sabbel gedeelte van de fopspeen zo simpel kan afschermen, is dit een ideale speen voor onderweg. Maakt je kindje even geen gebruik ervan? Hup “pop” de bescherming eromheen. Hygiënisch en veilig.

 

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Selecteer een Afleverpunt